Milo

 

Rödtop Eat My Dust

Milo är en tjusig 10-årig hane som bor hos Bente med familj i Norge men har svenska & amerikanska rötter.

Han har gett väldigt friska och fina avkommor i de 4 kullar han har sedan tidigare (3 i Norge + 1 kull i Sverige).

 

Bente beskriver honom som en enkel hund att ha att göra med. Eftersom de har flera hundar i familjen har de en regel om att man inte får leka inomhus och det fick han lära sig från valptid. Han är lugn inne och slappar gärna i soffan, "i armkrok" med gäster, men utomhus har han inte tid att gosa utan är då full av aktivitet.

Han älskar pinnar och bollar, bär gärna med sig pinnar hem som han hittat under promenaden.

Han är inte så förtjust i jogging eller cykeltur men ÄLSKAR vattenarbete. Bente säger: "Vi jobbar med att lugna ner honom när det är träningsdags. På tävlingar sitter han på land och ropar när någon annan hoppar ner i vattnet."

Han ställer gärna upp när människor vill hälsa på honom, de får klappa och gosa så mycket de vill! Han har god aptit och värderar mat högt.

Han har ingen jakt i sig och är ingen spårhund. När han träffar nya hanhundar är det ok att promenera tillsammans med dem i koppel men om de är lösa och han tycker att kompisen blir för vild så agerar han lite polis och försöker stilla honom, men inte på aggressivt sätt. 

4 styrkor 😋:
Stor arbetslust i vatten
Ingen vakt
Skäller inte
Kan vara med överallt.

3 svagheter: (det er väl egentligen inte svaga sidor, med saker han inte är så förtjust i)
Inget intresse för spår
Väldigt svår att lugna ner vid vattenträning
Vet inte vad den 3:dje punkten skulle kunna vara... kanske att han inte är förtjust i att vara tillsammans med valparna när vi har smått i huset 😂 

Regnr:      S66806/2009
Född:        2009-11-06
Päls:         Svart, vågig, lite vita tecken
Höfter:      FCI: A
Armbågar: 0 (Normal)

IC:            Normal (genom arv)
JDCM:       Sannolikt normal (genom arv)
PRA:         Normal
GM-1:       Normal
Vikt:         ca 27 kg
Höjd:        ca 54 cm
Mentalitet:Testad u.a 
Ögonlys:   2019-10-17

Ögonlysningen Milo gjort fick följande noteringar: irisatrofi och y-söms katarakt samt distichiasis.
Vi har konsulterat två ögonspecialister (en i Norge o en i Sverige) för att avgöra om dessa noteringar ska påverka vårt beslut om att låta honom gå i avel. De två första ”diagnoserna” är icke nedärvda utan åldersbetingade, helt enkelt börjar han se sämre för att han blivit äldre. Distichiasis betyder felställt ögonhår och hos vissa raser kan det ge besvär men det är väldigt ovanligt att de gör det hos raser med päls liknande portisens. Milo har aldrig störts av det och ingen av hans avkommor har heller fått symptom, oss veterligen. ”Min” ögonspecialist sa att dessa noteringar inte på något sätt ska påverka min avelsutvärdering av hanen iom att han är 10 år. Därmed känner jag mig trygg i att detta inte ska betyda att valparna riskerar att påverkas.