Mimmi

 

Ammiellas Söta Fröken Pralin

Mimmi bor i en barnfamilj i ett samhälle utanför Göteborg. De har anknytning till Hönö så vi försöker träffas relativt ofta så att vi får en bra relation. Hon har bott hos oss medan familjen varit utomlands bl.a. Hon finner snabbt sin plats i flocken och accepteras väl av mamma Judith när hon hälsar på. Under valptiden bor hon hemma hos oss och då är det ju viktigt att hon känner sig trygg och hemma i vår flock! Hon har ett sunt hundspråk, hon är mjuk i sättet men är för den skull ingen mespropp 😊. 

Mimmi har haft en kull hos oss tidigare. Kullen vi kallar Städpatrullen är födda 2020 och jag är väldigt nöjd med dem, både mentalt och exteriört. Mimmis familj har gett oss möjlighet att ta ytterligare en kull efter Mimmi <3. 

Jag har bett familjen berätta lite om hur Mimmi är till vardags, det är ju de som känner henne bäst.
Jag bad dem fundera på hennes styrkor och svagheter.
Här kommer deras berättelse.

De positiva egenskaperna kändes lätta. Men de negativa egenskaperna kändes svårare, då jag egentligen tänker att de finns där pga bristande uppfostran
Styrkor
* Hon är gladsint, positiv i sitt sinne & glad för det mesta.
* Hon är duktig på att låta oss hantera henne, vid t ex pälsvård, kloklippning och dusch. Men även vid barnens ibland tokiga påhitt.
* Hon är lättlärd och nyfiken.
* Hon är social med familjen, men hon är inte intresserad av människor hon inte känner. Det är positivt i den bemärkelsen att när vi är ute på promenad, så söker hon inte kontakt med de människor vi möter.
* Hon gillar vatten!

Svagheterna är små men om vi måste leta efter dem:
* Ibland skäller hon på andra hundar, även hennes lekkompisar som hon annars gillar att leka med. Vet inte varför, kanske blir hon bara så exalterad.
* Hon reagerar ibland på ljud, så som åska, fyrverkerier och högljudda motorcyklar
* Hon vaktar hemmet en del, vilket både är positivt och negativt. Bra att hon varnar oss när det kommer någon, men även när hon bara tror att någon kommer kan hon bli högljudd.

Mimmi har gjort mentalbeskrivning (BPH) och fick då omdömet av beskrivaren: Mimmi är en väldigt trevlig hund som är sunt trygg i sig själv. Hon är artig o social, lekfull med matte men inte intresserad av att leka med okänd person. Hon avreagerar snabbt på stressmoment och är inte långsint. Hon har inga problem med ostabila underlag och hon är modig med stor grundtrygghet, kryddat med attityd och charm.

Stamtavla

Regnr:      SE16614/2017
Född:        2017-02-04
Päls:         Svart, vågig, lite vita tecken
Hips:         FCI: A 
IC:            Clear, test: 19B54029
JDCM:       Probably clear (genom arv)
PRA:         Carrier, test: 19B54029
Ögonlysn:  2023-12-05, utan anmärkning
Utställn:   
Växjö internationell utst 2019-11-01:
"Tik av bra modell. Härligt uttryck. Mörka ögon. Bra skalle. Något smal i sitt nosparti. Tillräcklig hals. Kunde ha något bättre lagd skuldra. Balanserat bakställ. Välskött päls. Rör sig något trångt bak. Härligt temperament."
Very Good i Öppen klass, placering 4.
Domare Björn Einarsvee

 

Läs pojkvännen Zappas presentation.